Myx MyDomain de la Vodafone sucks!

Am folosit multă vreme serviciul MyxMyDomain de la Vodafone. Atunci când a apărut era OK pentru cine nu vrea să-și bată capul cu înregistrarea domeniului, cu administrarea DNS-ului etc. Puteai înregistra un domeniu .ro și apoi îl puteai folosi cum dorești. Sau aproape cum dorești. Pentru o taxă lunară de vreo 3 € aveai (ai și acum pentru că nu au actualizat deloc oferta) posibilitatea de a crea 5 adrese de email pe domeniul respectiv (de 5 MB fiecare) și spațiu de găzduire web de cca 10MB, cu acces via ftp pentru actualizarea site-ului. E drept că se poate găzdui fizic site-ul și/sau pe alt server prin modificarea înregistrărilor DNS în MyDomain dar astea deja sunt lucruri avansate care nu se potrivesc cu target-ul vizat de Vodafone. Nemulțumirea mea legată de acest serviciu a fost spațiul infim pentru mail și web și lipsa unor servicii PHP și MySQL pentru site-urile găzduite.

De ceva timp mă tot gândeam să-mi transfer site-ul de la MyDomain. Asta presupunea de fapt două transferuri: cel de responsabilitate (horatius.ro era înregistrat de Vodafone și închiriat mie) și cel de hosting (web, mail, DNS etc.). Am reușit să fac asta, acum vreo două săptămâni după mai multe telefoane la *222 Serviciul Clienți, pentru că mulți dintre operatori nu prea știau cum se face. Într-un final am nimerit la unul care m-a lămurit, mi-a descris pașii necesari și am comis-o. Acum numele de domeniu îmi aparține iar hosting-ul este la Romarg, unde găzduiesc incă alte două domenii (vezi în sidebar cele două blog-uri din categoria Susțin). Condițiile tehnice sunt mai mult decât mulțumitoare, la fel și cele financiare.

Aflu azi (gata cu introducerea asta lunga și plicticoasă) că portalul MyxMyDomain a fost “spart” puțin (sursa: hackersblog.org) prin metode nu foarte complicate pentru cei care se pricep la SQL injection.

Păi, în cazul ăsta nu-mi rămâne decât să ma bucur cât pot de tare că mi-am mutat domeniul. Și mai sper ca Vodafone va reconsidera servicul MyDomain atât ca securitate cât și ca ofertă.

5 Replies to “Myx MyDomain de la Vodafone sucks!”

 1. Guys, VODAFONE SUCKS rau de tot! Daca cumva ai facut imprudenta sa-ti cumperi domeniu web prin ei e jale. Daca vrei sa te muti la alt provider (care pt. aceeasi bani iti ofera muuult mai multe) te apuci cu mainile de cap. Trimit cererile de transfer doar daca au ei chef si cum au ei chef. Trebuie sa te certi cu ei ca emailul nu merge: “aveti setarile gresite! verificati setarile” Mai sa fie, eu n-am modificat nimic in clientul de POP3, de primit pot sa primesc , dar nu mai pot trimite. “aaah, stati ca este intradevar o problema cu serverul, bla, bla, bla, revin eu peste 30 de minute” Te mai suna cucu, binenteles. Emailul nu-si revine. Celelate conturi de POP3, de pe alte servere, functioneaza beton, deci nu-i nici ISP-ul cu blocare de porturi. SAMD. M-AM SATURAT. AM RENUNTAT LA ORICE SCRIE VODAFONE. VODAFONE SUCKS BIG TIME! DE EVITAT!

 2. Salut, cu ai reusit sa-ti scoti demeniul de la MYX? Ca eu ma chinui de 1 an (oarecum).

 3. Am sunat la steluță (*222), am navigat prin meniu (nu-l știu pe de rost) la Internet și date și apoi am apăsat 9 sau 0 ca sa ajung la un operator uman. Când răspunde, îi spui ca vrei să nu mai închiriezi domeniul de la ei prin Myx. Ei îți înregistrează cererea și-l eliberează în câteva zile. Poi îl înregistrezi la RNC (www.rotld.ro) cu cere de transfer, nu cu înregistrare de domeniu nou. Ai help pe site la RNC.

 4. *222 si apoi 15013, si dupa vreo 45 minute aud o voce de om(viu).
  Faza este ca mi-a cazut site-ul, pentru ca facusem cerere exact acum un an, si acum a expirat contractul ala… WTF! Si astept sapatamana viitoare sa-mi functineze site-ul. VODAFONE SUCKS COCK BIG TIME!
  Si apropo la ROTLD la ‘Transferul Dreptului de Folosinţă al unui Domeniu .ro’ trebuie sa completez ca eu am domeniul, sau Vodafone (caci la el este inchiriat), si chestia asta se face dupa ce vorbesc cu ei, nu?
  Multumesc mult!

 5. La ROTLD tu completezi cererea de transfer, dupa ce ai vorbit la Vodafone despre asta. Si pui in cerere la Obs., numarul solicitarii de la Vdf. Dureaza ca o saptamana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *