EUTANASIAȚI-I!

pui de maidanezS-a discutat la Guerrilla de dimineață problema eutanasierii maidanezilor. Știrea e de câteva zile peste tot. Interesant este că majoritatea mesajelor ascultătorilor au fost proeutanasiere. Și motivate serios, nu doar aruncate în eter.

Iată motivele mele pro:

 • Traiul unui câine în adăpost costă peste 300 de lei pe lună în timp ce alocația pentru un copil este 42 de lei pe lună. Un copil cu dizabilități grave primește 164 de lei (alocația dublată + un supliment de 80 de lei).
 • Maidanezii sunt urâți, jegoși, sălbatici, periculoși, fac mizerie (ori că se cacă ori că fugăresc în haită și smotocesc vreo pisică pe care o abandonează odată ce a leșinat sau loviți de mașini – n-am văzut pe niciun drum din afara României câini împrăștiați pe asfalt).
 • Sterilizarea nu a avut succes. Degeaba sunt sterilizați masculii cât timp orice biped umanoid posesor de câine de apartament căcăcios pe alee își lasă odorul să fută prima cățea găsită în spatele blocului.
 • Maidanezii au ucis oameni și copii! Și au rănit foarte grav oameni și copii.
 • Mulți oameni au fobii legate de maidanezi.
 • Sterilizarea nu rezolvă dispariția maidanezilor.
 • La Guerrilla, Bogdan Ciuclaru a adus în discuție citatul biblic „Să nu ucizi!”. Biblia este scrisă de și pentru oameni, nu se referă la câini. Nu maidanezii au fost creați după chipul și asemănarea Domnului.
 • În alte capitale sau orașe europene NU SUNT MAIDANEZI. Nu sunt! N-am văzut!

Motive contra nu am. Maidanezii trebuie să dispară. Asociațiile de protecție a animalelor să se ocupe de animale în general nu de maidanezi (sau ăsta e un domeniu de supt bani din diverse surse?). Nu există asociații de protecție (a oamenilor) împotriva animalelor (a maidanezilor, în special).

Surse foto: arhiva personală, Gândul.info, The Sun (via Cancan).

13 Replies to “EUTANASIAȚI-I!”

 1. sa fim totusi, umani.
  nu e vina lor ca s-a ajuns unde s-a ajuns (oamenii sunt de vina ca nu au gestionat problema de la inceput).
  ei au doar nevoi simple, primare si multa afectiune.
  ieri cand intram in sun plaza am vazut un angajat iesit la o tigara.
  un caine s-a apropiat de el iar tipul a inceput sa il mangaie.
  cainele si-a bagat capul intre genunchi tipului si asa a stat la mangaiat.
  dupa ce a terminat de fumat a trebuit sa plece omul si pana a intrat in cladire cainele a alergat de bucurie si facea niste cercuri laaargi……apoi s-a oprit si nu l-a mai vazut….apoi am vazut tristetea cainelui…

 2. Nu s-a gestionat problema pentru că au apărut mereu voci pro-potăi care le-au apărat (doar cu gura, nu le-au luat în casă). Nu s-a aplicat nici o amendă celor care au luat câini din adăposturi și le-au dat drumul pe stradă, nici celor care-și cacă și pișă câinii în lift, pe scară, la intrearea în bloc, pe alei, în parcare etc. Ce motiv au câinii (cu sau fără stăpân) să latre sau să schelălăie o noapte întreagă? Locuiesc la oraș, nu la țară, deci nu trebuie să aud astfel zgomote (așa cum nu aud nici mugete, behăieli sau cotcodăceli…)
  Nevoile unui câine (ale unui mamimfer, în general) sunt: procreerea și răspândirea speciei, apărarea teritoriului, hrana.
  Nu mă sensibilizează nici un cadru cu câini pufoși sau cerând/oferind afecțiune. Dovada este puiul de maidanez din imaginea de mai sus. L-am vazut în Tonola (Parcul Circului), era și cu frații săi. Mă-sa mârâia la un copil care ar fi vrut să mangâie unul dintre pui. Mă-sa era o rasă incertă dar precis o futuse unul mai de soi.
  Toți câinii trebuie adunați. Cei nerevendicați trebuie terminați într-un timp scurt. Toți câinii cu sau fără stăpân femele sau masculi trebuie sterilizați. Da, și cei cu stăpân, pentru că altfel fut ce prind și ies metiși, pe care stăpânii cățelei nu-i doresc și (ta da!) îi aruncă pe stradă.

 3. Toate jigodiile ar trebui eutanasiate. Si nu asa, cu injectii, ci perpelite, incetul cu incetul si dupa aia, atarnate pe gard, sa-i scuipe lumea. Acuma, cine-i jigodie, vezi tu… In orice caz nu saracele dobitoace care nu pot scrie tampenii pe bloguri de cacat.

 4. tu esti inuman!

  cum p..la mea poti vb asa de un caine? daca ai fi tu in locul lui? daca as spune eu si inca , cateva persoane ca tu sa fi omorat?
  ti-ar placea norm, nu?

  o viata de caine valoreaza cat 100 de om.tine minte asta!!
  copii tai te arunca si te injosesc dar un caine,niciodata nu va face asta.

 5. OK, sunt eu inuman. Dar la fel sunt și potăile care au mușcat și omorât copii sau chiar adulți (cazurile au fot mediatizate). Să nu-mi zici că victimile au ațâțat câinii, că nu a fost așa în nici unul din cazuri.
  Apoi cum poți afirma că viața unui câine bolnav, urât, inutil valorează mai mult ca a unui om? Valorează mai mult ca a copilului/copiilor tăi? Cum ai mai comenta dacă TU sau urmașii tăi ați fi mușcați de unul d’ăsta turbat? Cum ai comenta dacă copilul tău s-ar sfârși în brațele tale după ce a fost atacat și sfâșiat de o haită de maidanezi?
  Și ai grijă la limbaj, ortografie și gramatică.

 6. nu,va rog nu omorati cateii ,sunt finte ca noi,sterilizarea e foarte necesara dar se pare ca oameni nu prea contribuie deloc. sau poate centre de adoptie unde oameni sa poata adopta caini,sau adeposturi !! de ce in ameria se poate ..si in romania nu ..DE CE ???? luati exemplu de la mine ieri am adoptat 3 maidanezi pui si uite nu mori daca ei macar 1 (pentru cei care au posibilitati ) tara de oameni fara gandire si suflet ca romania ,nam mai vazut!!!!

 7. @dfwer
  Înainte de a comenta te rog să-ți revizuiești gramatica și ortografia…

  Revin cu întrebarea: la fel ai comenta și dacă un astfel de câine ți-ar mușca/omorî pe cineva drag?
  Sper ca cei trei câini pe care zici că i-ai adoptat nu vor redeveni maidanezi (adică i-ai adoptat luându-i cu tine în spațiul tău de locuit nu că îi mangâi și/sau hrănești pe la colțul blocului) și nici nu se vor căca sau pișa pe alei, trotuare etc.

  Later edit: o adresă de mai validă ar fi fost un semn de bun simț…

 8. @anonim: Ooooo. Sunt măgulit! Dar nu poți. Nu știu cum e la tine în Galați, dar aici unde sunt eu nu se poate.
  Off topic: nu ești anonim pe Internet, chiar dacă îți spui astfel sau îți place să crezi că ești.

 9. Mai bine ar eutanasia idiotii ca tine. Cei cu gandire ca a ta sunt si cei care nu se gandesc sa isi sterilizeze cainii si care nu se gandesc de doua ori inainte sa arunce alti caini in strada. Majoritatea cainilor agresivi sunt agresivi pentru ca idioti ca tine dau cu pietre, bate, etc dupa ei de cum ii vad nu ca ar fi cainele agresiv sau ceva. Bineinteles dobitocule ca dupa ce un caine isi ia 100 de pietre in cap incepe sa latre orice om vede. Mai stiu dobitoci la mine pe strada care isi invata copii sa intarate cainii prin gard sau sa dea cu pietre dupa ei pe strada si dupa aia dace le latra sau musca odrasla e dezastru. Daca unui dobitoc ca tine ii se caca cainele pe strada si el doar merge mai departe e vina lui ca nu strange nu a animalului, daca omori maidanezii tot o sa fie cacat de caine pe strada asa ca nu are logica ce spui. Sunt caini pe strada tocmai pentru ca tot felul de dobitoci ii arunca acolo/ Mai bine s-ar baga toti banii astia in educarea dobitocilor ca tine sa isi aiba dracu grija de animale. Si sa se mai bage bani si in politia animalelor(care acum exista doar cu numele) ca se le dea amenzi dobitocilor carora nu le intra in cap. Nu vezi animale in alte tari pentru ca acolo au mai multa minte decat sa isi lase animalele sa puieze si dupa aia sa arunce caini pe strada.

  Iar la lucrurile “oribile” facute de aceste animale, hai sa fim seriosi, oamenii fac lucruri mai rele decat ar putea vreun animal vreodata. Nu te vad pe tine sau alti idioti care gandesc ca tine cerand pedeapsa cu moartea pentru toti nenorocitii din tara asta care omora sau care isi abuzeaza copii(ajunge sa te mai uiti la stiri, uneori e ziua si copilul violat de tasu). Aia nu merita sa moara ??

  Crezi ca daca stii gramatica si ortografie esti mai bun din pdv uman decat bipedul umanoid pe care il injurai mai sus ??

  Apropo, daca tot nu mai tai frunze pe la catavencu, schimba-ti si tu limbajul colorat de pietar cu studii la fara frecventa.

  Blogul asta iti mai serveste si la altceva decat la mangaierea egoului?

 10. Te rog să-ți moderezi limbajul.
  Nu am dat cu pietre/bâte în câini.
  Nu îmi învăț copii să ațâțe animalele. Dimpotrivă (mai ales pe unul dintre ei) îi feresc de contactul cu animale, în general.
  Da, oamenii fac multe lucruri nasoale. De ex. se omoară între ei pentru supremație. Așa fac și câinii. Că doar amvem strămoși îndepărtați comuni.
  Da, mă cred mai bun decât unii, de fapt chiar sunt mai bun și sunt mândru de asta! Frunzele din Cațavencu s-au terminat de mult, n-am mai trecut p’acolo anu’ ăsta, iar studiile (tehnice) le-am urmat la zi.
  Blog-ul este un spațiu personal, îmi aparține (plătesc pentru resursele datorită cărora funcționează), pot să scriu aici despre orice, atât cât nu încalc netiquete și legile. După cum ai constatat, am un ego uriaș și deci necesită multă atenție.
  Și, revenind la subiect, nu am ceva cu câinii sau cu alte animale. Consider doar că NU TREBUIE SĂ FIE PE STRADĂ! Și încercam să argumentez…
  Acesta a fost ultimul comentariu, la acest articol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *