Treaba cu patriotismu’

De vreo săptămână încoace, nu știu cum se face dar prichindeii tot îngână un cântec. Nu unul oricare ci unul care are multe sensuri neînțelese de ei încă. Chestii de genul „[…] din somnul cel de moarte, În care te-adânciră barbarii de tirani!” Mda, s-au apucat să cânte „Deșteaptă-te române”. Și m-au întrebat: „da’ ce, românu’i prost și tebe să se facă deștept? Păi eu sunt deștept că fac Lego! […]”

Cum să le explic eu acum că textul imnului bate câmpii? Iată un exemplu (versul 8): „Triumfător în lupte, un nume de Traian!” Și multe altele care poate că mergeau când le-a scris Mureșean dar acuma, sub cârma gloriosului nesimțitului Traian parcă nu mai sună bine… Cum să le explic că nu mă mai identific cu valorile naționale și că doar pașaportul mă mai face să fiu român?

Mă întreb cine io fi învățat, că în curricula de la gradiniță și școală sigur nu au asta, ei urmând cursurile unui sistem alternativ.

După mine, imnul ar trebui să sune așa:

Deșteaptă-te române și te mută-n altă țară!

Și încă o chestie: mi se pare mie sau Doodle-ul de azi arată nasol?

One Reply to “Treaba cu patriotismu’”

 1. Romanii sunt prosti asta e clar, dovada ca antena 3 are rating peste rating
  Nici eu nu sunt de acord cu imnul actual al tarii si asta nu de acum ci din 1990 si din 2 motive:
  1 e cantec de unire…unde e basarabia, unde e cadrilaterul, etc
  2. imnul se impune prin referendum

  la momentul impunerii acestui imn lui iliescu si toata clica lui securista pupincurista usl-ista nu le-a picat greu la stomac numele de traian.

  dupa ce pleaca basescu ce o sa faca usl-ul, o sa mai cenzureze in continuare numele de traian?…..e penibil sa te legi de un prenume…..

  p.s. de cand a picat ceausescu eu nu am mai cantat imnul Romaniei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *