Un prim semn bun pentru un București (mai) curat!

pungi-cateiAm văzut azi, venind spre job, pe Bd. Constantin Prezan, între Piața Charles de Gaule și Arcul de Triumf, la marginea dinspre parc a trotuarului cutii cu pungi de plastic de adunat mizeria câinilor cu stăpân. În sfârșit, cel care-și scoate patrupedul la păscut nu va mai avea scuze de genul „n-am știut” sau „am uitat să iau ce trebuie” și va putea (a se citi: va trebui!) să adune căcatul mizeria din urma animalului și s-o arunce la tomberon. Valabil pentru toți cei care-și plimbă animalu’, indiferent că-i pisică, câine, iepure sau orice al animal de casă căcăcios. Aștept apariția acestor cutii nu numai în/pe lângă parcuri dar și pe aleile dintre blocuri și în parcările aferente, pentru că nu mai poți face un pas fără să calci în căcat să fi nevoit să te ferești de mizeriile astea.

Nu e nevoie să amintesc, că „afară” nu sunt atât de mulți câini (cu stăpân, că cei fără stăpân lipsesc!) și că astfel de cutii sunt prezente mai peste tot, iar unde nu sunt, precis stăpânul petului are cele necesare la el, iar de adunat o va face imediat și pentru că amenzile sunt uriașe: cca 250€ la Bruxelles, de exemplu, la care se adaugă o zi de muncă în folosul comunității.

12 Replies to “Un prim semn bun pentru un București (mai) curat!”

 1. yeap , este bun si pt oameni in urmatoarele cazuri:
  1.vezi aurolacul ca se kaka si-l pui sa-si stranga fekala;
  2.mamicile din parc mai pot folosi asa ceva daca isi uita pamparsii de schimb acasa;
  3.o sa fie bun si pt noi dar peste vreo 40 de ani (daca apucam);
  4.in caz ca uiti sacosa de rafie acasa poti lua cateva pungute sa bagi acolo 1 kg. de cartofi sau vreo 10 oua;
  5.in caz ca te prinde ploaia pe drum poti trage asa ceva pe cap sau poti pune asa ceva sub fund cand te asezi pe o banca jegoasa;
  6. ah … era sa uit … se poate folosi si cand 2 baietzasi sparg seminte.

  deocamdata nu-mi mai trece nimic prin cap dar daca imi amintesc ceva o sa revin cu alte idei novatoare !

 2. @Doru
  1. și ce faci, îl strigi pe aurolac să-și adune dejecțiile? Cum crezi că o să răspundă/reacționeze? Te va scuipa? Îți va înșira familia și sfinții pe fallus? Va căsca ochii la tine cu o față d-aia de „Ce-o vrea ăsta de la mine?”
  2. mămicile le pot folosi DOAR pentru a arunca un pampers folosit la tomberon. Ah, sau să-l pună pe micuț să facă în iarba și să adune?
  2 bis. Să mă ierte cititoarele, dar am văzut pe diverse străzi și absorbante folosite… Astea tot la tomberon ar trebui aruncate, dar ca orice deșeu cu risc biologic ridicat (absorbante, pampers, pasamente, material medical folosit etc.) trebuie aruncat într-o pungă închisă ermetic.
  3. sper să nu
  4. sunt sigur ca sunt de volum mic și forma nu se pretează shoppingului la aprozar. Cele pe care le-am văzut la ăia civilizați înaintea noastră sunt croite cam ca un coif.
  5. nu acesta este scopul lor, deși cred că vor avea zeci de alte întrebuințări
  6. idee bună
  Sper să nu-ți mai treacă idei d-astea prin cap. Mai bine săi încurajăm/determinăm pe stapânii de animale de casă să le folosească.

  Încă ceva, off topic: dacă nu ai adresă web, nu completa cămpul respectiv. Obligatorii sunt o adresă de mail validă, un alias și comentariul.

 3. A propos de murdaria de pe strazi, cred ca la romani (la majoritatea… mai sint si exceptii) functioneaza mentalitatea de turma. In general. Adica daca ala de la scara cutare nu strange dupa patruped, de ce sa fiu eu mai fraier? Daca ala arunca totul la gunoi si nu se poate “deranja” sa puna hartia si plasticul la containerele speciale pt asa ceva, de ce sa fiu eu mai fraier? In fine poate cu ajutorul timpului… sau al unor amenzi (mai bine) ne-om mai “ciliviza” si noi un pic…

 4. @Florin: Nu cred că timpul ne (mai) poate ajuta. Au trecut aproape 20 de ani de când a plecat Ceașcă. Și majoritatea tot necivilizați suntem. Iar pentru cei care chiar fac ceva (orice, începând cu selectarea gunoiului, cu atitudinea din trafic etc. și până la nivel înalt) poate fi frustrant. Adică, faci azi, faci mâine, mai faci și poimâine, da’ îi tot vezi pe ăia din turmă că nu fac și-ți vine să #@#$^#***#…

 5. @Horatius
  OK ai dreptate Horatiu, (scuze nu am diacritice :)) ) dar macar ai o satisfactie ca faci ce este bine. Eu sa am copii si sa stiu ca imi bat joc de natura si asa, in general… Mi-ar fi rusine. OK noi o sa ne ducem, dar ce lasam in urma? Mizerie si nesimtire/nepasare? Macar astia care au copii ar trebui sa fie mai preocupati de viitor (in fine ce sa mai vorbesc de gunoi, cand ii vezi ca fumeaza in nasul copilului…) by the way sper ca nu e cazul tau :))

 6. @Florin: nu, nu sunt fumător, ba dimpotrivă. Și chiar am un articol în pregătire apropo de fumători și atitudinea lor față de noi ceilalți. Da, măcar pentru copii (eu am doi băieței) să facem ceva. Altfel umplem pământul de gunoaie și ajungem ca în filmul Wall-E (Disney-Pixar). Și încerc să-i învăț și pe piticii mei cu deprinderi ”curate”, dar nu știu în ce cercuri se vor învârti in viitor.

 7. @Florin: Sebi e bine. La fel și frate-su. Toni, care tocmai a implinit „tei” ani. Merci de intrebare. De imunosupresoare nu va scăpa, Sebi, niciodată pentru că dacă imunitatea îi revine, atunci grefa îi va fi respinsă.

 8. Chiar azi ma gandeam ca nu poţi face 10 metri pe trotuar fara sa vezi excremente de câini. Vorbesc de Timişoara – oraşul în care locuiesc eu. Şi mi-a trecut prin minte să fac nişte flyere pe care să scriu “Timişoara – oraşul căcăţeilor de câini” şi dedesubt: “Eşti mândru că eşti timişorean?” şi să le distribui pe stradă tuturor posesorilor de câini întâlniţi. Dar apoi m-am gândit mai bine şi am ajuns la concluzia că, pe lângă risipa de hârtie (sunt o recycle freak), probabil cam 80% din flyerele mele vor sfârşi pe trotuar, lângă căcăţei şi nu în coşurile de gunoi 🙂

 9. @AndraDiana2000: Ai mare dreptate! Din păcate ai fi risipit ceva hârtie, poate nu chiar toată. Intorcându-ne la București, azi cutiuțele de pungi pentru adunarea mizeriilor erau goale (cele de pe Bd. Constantin Prezan, pe care le văd în fiecare dimineață în drum spre job). Eu am făcut pe cheltuiala mea câteva postere autocolante A4 cu textul „NU PERMITEȚI ANIMALELOR DE COMPANIE SĂ FACĂ MIZERIE ÎN LIFT, PE CASA SCĂRII, PE ALEILE BLOCULUI ȘI ÎN PARCARE! ÎN CAZUL ÎN CARE TOTUȘI SE ÎNTÂMPLĂ, STĂPÂNUL SAU ÎNSOȚITORUL ESTE RUGAT SĂ CUREȚE IMEDIAT!”. Da, am găsit mizerii (să nu zic pișați și căcați) și în lift sau pe scară… Am lipit aceste postere în lift, pe ușie liftului la etajele unde „locuiesc” câini, pe pardoseala de la intrarea în bloc, pe ușile de acces și pe câțiva stâlpi din apropiere. Rezultat: null! În mai puțin de 3 ore mai multe postere au fost vandalizate (nu au reușit să le dezlipească total). Dar, cum comenta Florin mai sus, ai satisfacția că (măcar încerci să) faci ceva bun.

 10. cand am fost in praga de sarbatori am vazut cativa cetateni plimband un caine intrun parc si facuse caca si nu stransese dupa el, cu toate ca erau pungi la tot pasul. Cu voce tare am spus: ce nesimtiti sunt si praghezii astia. Cand trec de ei observ cu stupoare ca vorbeau in romaneste!!!! NO COMMENT!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *