Sunt ilegale radarele fixe?

De fapt întrebarea este “Sunt legale amenzile acordate folosind înregistrări ale acestor radare?” De la Realitatea TV aflăm că se pare că nu! De ce? Pentru că se încalcă legea finanțelor publice. Adică? Păi, minunatele instalații sunt montate într-un parteneriat cu firme private care, prin contractele de exploatare a radarelor încheiate cu autoritățile legale pe raza cărora sunt montate echipamentele, încasează un procent (gros! – până la 60%) din valoarea amenzilor încasate, iar acest lucru nu este legal. Ba chiar unul din primarii unei localități în care funcționează astfel de radare a recunoscut nonșalant că știe că contractul cu firma care a montat radarele este ilegal.

(sursa foto)

Acest mesaj nu este o invitație la încălcarea legii, mai exact la depășirea limitei de viteză impusă pe un sector de drum. Drive safe!

3 Replies to “Sunt ilegale radarele fixe?”

 1. realitatea este ca toata aceasta campanie a fost initiata de jmekerii romanieie care detin limuzine puternice si alearga peste tot ignorand sau sfidand legea si bunul simt.
  daca acest sistem de monitorizare nu i-ar fi pus in situatie de egalitate cu oamenii de rand in fata legii, nu ar mai fi fost initiat protestul.
  si din aceasta categorie de nesimtiti fac parte si oameni din presa. asa se explica ajungerea pe sticla a dezbaterii problemei.
  recomand montarea de asemenea radare din 5 in 5 km pe toata reteaua de drumuri din romania.

 2. stietot, esti chiar idiot sau in cel mai bun caz biciclist.
  tare sunt curios sa stiu cam ce ai face daca ai fi nu mai mult decit pasager intr-o masina care merge de la baia mare la constanta?
  probabil nu vei afla niciodata tu probabil stii doar drumul pina la alimentara din colt si ala doar in papuci de casa.

  mi se pare totusi ca in anul 2009 ar trebuii totusi sa facem mai mult de 5 km de autostrada in 4 ani ,tu ce zici?

 3. Singurele legale sunt cele de pe DN1. Insă alea funcționează pe sărite după un algoritm știut doar de cei 2-3 angajați bugetari plătiți să stea cu ochiu’ pe ele. Oricum, un GPS cu speedcams-urile la zi e sfânt dacă n-ai învățat deja locația lor pe DN1.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *