Păzea, pică Luna!

Luna (The Moon)Umblă un zvon că un obiect aproape sferic și gri cu o suprafață prăfoasă, lipsit de atmosferă, care are bunul obicei să dea ocol Terrei odată pe lună s-ar apropia mai mult decât în mod obișnuit de noi… Cu 30 km! De parcă la distanța medie dintre Pământ și Lună (că despre ea e vorba) de peste 355000 km ar conta! Da, trei sute cinci zeci și șase de mii cinci sute șapte zeci și opt de kilometri (356578 km) este distanța la care Selena se apropie azi de noi.

Guess what! În ianuarie 2005 Luna a fost și mai aproape! A știut cineva? A apărut cumva pe iRealitatea?

Consecințele acestei apropieri: cel mult maree ușor accentuate (un flux mai puternic și un reflux mai slab). În rest, știrea doar demonstrează cât de documentate sunt știrile difuzate, cât de pregătiți sunt cei care le fac și cât de ahtiați după audiență și senzațional suntem.

Îi mulțumesc pentru cifre lui Adrian, care are pe site și un filmuleț cu fazele lunii și cu mărirea și micșorarea datorate variației lunare a distanței dintre Terra și satelitul său natural. Poza alăturată îmi aparține. E făcută pe 17 martie 2011, pe la ora 1 a.m. de la geamul bucătăriei cu camera ținută în mână.

Ah, era să uit!… Acu’ vreu an juma-te și Marte a avut aceeași soartă, a apropierii de Pământ.

Cadeeeeeeee!

5 Replies to “Păzea, pică Luna!”

 1. Ai 100% dreptate, ceea ce ma deruta pe mine este faptul ca sunt ‘unspe mii de evenimente mai mult sau mai putin importante care s-au desfasurat, sunt in curs de desfasurare sau vor urma, dintre care enumar: revolutiile arabe, dezastrul din Japonia (cutremur, tsunami & Fukushima), Libia, cele 2 divorturi “celebre” de pe plan intern, accesul / neaccesul la spatiul Schengen al Romaniei, criza economica, motiuni de cenzura, noul cod al muncii, noul sezon fotbalistic, sfarsitul lumii din 2012, arestarile din vami, etc.

  Ceea ce vreau sa zic este ca toata presa de orice tip (mondenitati, sport, politica, science fiction, talk show) are o paine de mancat in anul asta care pare plin de evenimente.

  Asa ca un asemenea subiect l-as fi vazut dezvoltat intr-un moment de intens plictis mediatic.

 2. de vina sunt cei care se uita la realitatea si antene si urmaresc cancanurile.

  eu personal am taiat aceste surse si mie mult mai bine.

  ca sa nu fiu rupt de realitate urmaresc doar agentia de presa AGERPRES.

  si stiti ce este interesant?…nu are rubrica de mondenitati.

 3. ERATA!
  legat de agerpres din pacate constat ca neavand rubrica de mondenitati (nu e la prima abatere) azi am citit o stire de interes national:
  oana zavoranu e gravida cu teddy si nu cu pepe.

  chiar nu mai exista in romania nici un site de stiri fara rahaturile astea mondene?!?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *