Și a fost Earth Hour 2009

He bulb - Earth Hour - SydneyA fost Ora Pământului. Timid de tot, aproximativ 10% dintre români au participat la acțiune.

Dispeceratul Energetic Național a anunțat că nu s-a observat o scădere evidentă a consumului în intervalul 20:30 – 21:30, sâmbătă 28 martie. O scădere de doar 100 MW la un consum mediu de 7 GW, mai puțin decât în 2008 când consumul a scăzut cu 150 MW, deși România nu participa atunci oficial la Earth Hour.

Câteva clădiri istorice sau importante au rămas ne(i)luminate la Ora Pământului. La Brașov a fost oprit și iluminatul public pe Bd. Eroilor. Locuitorii din Panciu s-au speriat, crezând că este o avarie. În București, Palatul Parlamentului a stat în beznă (bine, asta e oricum starea generală a Casei Poporului – Palatului Parlamentului și a celor care lucrează în ea).

La mine în cartier, cred că am fost singurul care am stins luminile, televizorul și altele de prin casă… Oricum, piticii mei au fost încântați să citească alături de noi la lumina lumânărilor și mai apoi să mă ia la trântă. Ba chiar au fost mâhniți când, la nouă și jumătate, am revenit la activitățile obișnuite. Nu am observat ca în vecini să stingă cineva (măcar) lumina…

(sursa informații: aici și aici)