eMag, televizorul & Black Friday

Mi s-a stricat televizorul. Pe bune! S-a întâmplat acu’ vreo săptămână și ceva. În treimea superioară a ecranului aveam o imagine cu efect de ghosting iar pe restul un curcubeu format din linii verticale… Mda. Aveam de gând să mai trag un an măcar de el. L-am luat în 2007, a fost un LCD cu imagine cristal și a ținut până marțea trecută.

L-am dus la service. Panou defect. Estimarea reparației ca timp: 3-4 săptămâni. Că nu mai e pe stoc, că e model vechi, că vine cu vaporul din Coreea etc. Cost: 2082 lei. WTF!? am zis! Păi de banii ăștia îmi iau un LED Smart 3D de top la aceeași diagonală (32″), am ripostat io. Da, ne dăm seama de penibilitatea situației, au zis ei. OK. Am plecat resemnat și m-am pus pe căutat. Am ochit câteva modele, m-am documentat, am citit review-uri, m-am dus la prăvălii offline să le văd și mi-am fixat gândul asupra unuia: Samsung UE42F5300. LED & Smart dar nu 3D că n-ai la ce. Și nici cu cine. Că 3Dul necesită ochelari. În fine, butonat un pic, frecat cu întrebări omul de la prăvălie (Altex a fost de ajutor, merci, iar Flanco habar n-avea dacă modelul cu pricina se poate fixa pe un suport de perete VESA200, rămas de la defectul). Mă întorc la online și-l localizez la mai mulți furnizori: eMag îl avea la 2500 lei redus de la 3000, PCGarage îl avea la 2650 lei (plus că era în campania cu cumperi de Black Friday, adică dacă îl scoteau mai ieftin azi primeai diferența înapoi sub forma unui voucher). Pe la prânz, joi pe 21, cu o zi înainte de BF ce face eMag? Ridică înapoi prețul la 3000 de lei:

eMag 20131121-2350(Ignorați restul wishlist-ului). Moamăăă! Spume, nervi, de ce oi fi io ascultat pe ceilalți care ziceau că de BF o să fie mai ieftin blablabla @#@$%#%$@.

Mă uit la PCGarage pe site, TVul era tot pe la 2650. Alte magazine online sau offline îl prezentau de la 2599,99 în sus. Îmi zic: OK, mai stau câteva ore, să văd ce face iepurașu’ și dacă ministerul de finanțe din dotare acceptă prețul ăsta l-oi lua. De la PCGarage că aveam cont deja și sunt familiarizat cu sistemul lor și mie îmi era mai simplu.

Surpriza extramegasuperplăcută a venit pe la 23:50 pe site la PCGarage, unde dădusem un refresh peste pagina cu wishlist-ul în care salvasem TVul:

PCGarage 20131121-2355

Reducere de la 2649,38 la 2198,99! Yeiiii!

Am așteptat cu înfrigurare miezu’ nopții (adică, la naiba, vreo 10 minute doar) și click, apoi adaugă în coș și finalizează comada. Confirmare pe email și PCGarage I love you!

Așa că iată-mă cu un TV nou. Nu știu încă când îl vor livra dar sper să se miște repede că doar și io am făcut-o.

Ideea e că nu toate reducerile sunt reale. Acum un an au fost clienți care au mai raportat despre emag situații similare. Dante (firma care deține eMag) a tăcut mâlc, valul s-a dus și toată lumea a uitat. Numa’ Internetul nu uită.

 

By Horatius

Audiophile. Lazy.