Lupul, paznic la oi

Angst este una din mărcile preferate de mine când e vorba de mezeluri proaspete și bune. Chiar locuiesc aproape de unul din magazinele Angst (și e chiar original, nu în franciză ca multe alte magazine din rețea). Așadar, îl frecventez destul de des de mai mulți ani. Îmi convine din mai multe puncte de vedere, unul din ele fiind relația pe care o am cu personalul, mereu zâmbitor și amabil (cel puțin cu mine).

S-a schimbat ceva, însă, pe la începutul anului. S-a schimbat personalul de pază. Și s-a schimbat în rău. Ba nu în rău ci în foarte rău. Iată, de exemplu, loaza asta de agent de pază cum își odihnește curul într-un coș de cumpărături în care alții pun mâncare:

Poate că era prea dimineață (eram printre primii clienți, magazinul se deschide la 7:00 am). Treaba asta se întâmpla sâmbătă 30 ianuarie. Scuze pentru calitatea imaginilor, le-am făcut cu telefonul astfel încât să nu mă observe loaza.

Și ca tabloul să fie complet, l-am văzut pe același individ, marți seara cum ia din frigiderul cu răcoritoare un ceai verde de 0,5 l, îl vâră sub vestă și iese cu el pe ușa magazinului unde îl înmânează unui lucrător de la prăvălia alăturată contra 3 lei. Când ajung la casă, o întreb pe casieră dacă paznicii au voie să cumpere și să consume produse din magazin în timpul programului (eu știind că există ceva restricții pentru personal legat de treaba asta). Casiera consternată o informează pe șefa de tură/magazin, iar aceasta îl chestionează pe agent. Care agent, răspunde cu seninătate că nu e prima oară când face așa și că de fiecare dată a omis uitat să marcheze la casă produsul respectiv (săracul, de oboseală uita până la sfârșitul programului că a furat consumat ceva).

Așadar, domnilor și doamnelor manageri Angst, nu mai dați vina pe personal când vă lipsește ceva din inventar (sunt foarte sigur că nu-s bătuți în cap să-și taie singuri craca de sub picioare). Aveți mare grijă când selectați firma de pază și agenții trimiși de aceasta.

Articolul a fost trimis și la email-ul de contact de site-ul Angst dar și la colegii mei de la Cotidianul.