Myx MyDomain de la Vodafone sucks!

Am folosit multă vreme serviciul MyxMyDomain de la Vodafone. Atunci când a apărut era OK pentru cine nu vrea să-și bată capul cu înregistrarea domeniului, cu administrarea DNS-ului etc. Puteai înregistra un domeniu .ro și apoi îl puteai folosi cum dorești. Sau aproape cum dorești. Pentru o taxă lunară de vreo 3 € aveai (ai și acum pentru că nu au actualizat deloc oferta) posibilitatea de a crea 5 adrese de email pe domeniul respectiv (de 5 MB fiecare) și spațiu de găzduire web de cca 10MB, cu acces via ftp pentru actualizarea site-ului. E drept că se poate găzdui fizic site-ul și/sau pe alt server prin modificarea înregistrărilor DNS în MyDomain dar astea deja sunt lucruri avansate care nu se potrivesc cu target-ul vizat de Vodafone. Nemulțumirea mea legată de acest serviciu a fost spațiul infim pentru mail și web și lipsa unor servicii PHP și MySQL pentru site-urile găzduite.

De ceva timp mă tot gândeam să-mi transfer site-ul de la MyDomain. Asta presupunea de fapt două transferuri: cel de responsabilitate (horatius.ro era înregistrat de Vodafone și închiriat mie) și cel de hosting (web, mail, DNS etc.). Am reușit să fac asta, acum vreo două săptămâni după mai multe telefoane la *222 Serviciul Clienți, pentru că mulți dintre operatori nu prea știau cum se face. Într-un final am nimerit la unul care m-a lămurit, mi-a descris pașii necesari și am comis-o. Acum numele de domeniu îmi aparține iar hosting-ul este la Romarg, unde găzduiesc incă alte două domenii (vezi în sidebar cele două blog-uri din categoria Susțin). Condițiile tehnice sunt mai mult decât mulțumitoare, la fel și cele financiare.

Aflu azi (gata cu introducerea asta lunga și plicticoasă) că portalul MyxMyDomain a fost “spart” puțin (sursa: hackersblog.org) prin metode nu foarte complicate pentru cei care se pricep la SQL injection.

Păi, în cazul ăsta nu-mi rămâne decât să ma bucur cât pot de tare că mi-am mutat domeniul. Și mai sper ca Vodafone va reconsidera servicul MyDomain atât ca securitate cât și ca ofertă.