Pidgin nu se conectează la Yahoo (partea a II-a)

Pidgin-Modify-AccountDacă soluția din articolul de acum câteva zile nu (mai) funcționează am găsit alta (pe Ubuntu Launchpad): în Pidgin ->Accounts -> Manage Accounts se debifează (dezactivează) contul de Yahoo, apoi click pe butonul Modify și apoi pe tab-ul Advanced. Aici trebuie modificat câmpul Pager server cu valoarea:

cn.scs.msg.yahoo.com

Devine ușor frustrant, dar Yahoo face modificări majore la serverele sale. Sunt actualizate cele cu protocolul vechi de conectare pe Yahoo Messenger, motiv pentru care clienții non-Yahoo întâmpină probleme la conectare. Sau poate Yahoo! are o nouă politică privind clienții de YM non-Yahoo. Utilizatorii Linux nu au un client nativ pentru Yahoo dar pot alege între mai multe opțiuni: Pidgin, Kopete, Gaim etc. Yahoo nu a dezvoltat un client YM și pentru Linux (există doar pentru Win, Mac, Symbian, iPhone). Mă aștept ca lucrurile să se liniștească la mijlocul lunii iulie după ce Yahoo va opri serviciul Yahoo! 360° și va termina upgrade-ul serverelor sale. Poate și dezvoltatorii clienților alternativi de YM așteaptă lansarea unor versiuni noi cu protocolul de conectare actualizat după finalizarea operațiunilor de mentenanță.

Later edit: a fost lansată o nouă versiune (2.5.7) a lui Pidgin, care se pare că rezolvă problemele de conectare din ultima perioadă. Instalez și revin.

Later edit 2: da, funcționează cu setările implicite. Recomand update-ul. Pe linux poate fi un pic tricky, dar pe Win și pe Mac OS e simplu. Se dezinstalează versiunea veche și se instalează cea curentă (2.5.7). Nu mai sunt necesare patchurile descrise în acest articol.