Politically Correctness

Circulam ieri, pe la prânz, cu treabă prin oraș. Intru pe Calea Moșilor de pe Traian (Eminescu / Dacia). Și stau. Nu numai eu dar și ceilalți. Din sens opus traficul era lejer. Spre Obor însă blocaj. Ajung într-un final la rondul de la Obor și văd o mulțime de țigani traversând intersecția d’am’boulea, care pe unde îl ducea spiritul de haită. Și vreo doi polițiști încercând să mențină coerent traficul (dar nu să-i scoată pe colorați din intersecție). Câțiva metri mai încolo îmi dau seama că turma forma un convoi mortuar (yupiiii, unu’ mai puțin!) care intrase deja pe Colentina și ocupa toate cele 3-4 benzi pe sensul spre Voluntari. Eu cotesc stânga spre Ștefan cel Mare și apoi dreapta prin gang pe Mașina de Pâine. La intersecția cu Reînvierii / Turmelor mulți polițiști rutieri (vezi foto) dar nici unul n-a văzut cum un pick-up truck Ford era să se suie pe mine (șoferul nu semnalizase și vorbea la telefon). În fine, scap de ăsta, și opresc 10 metri mai încolo lănga polițiști și-i întreb dac’au văzut întâmplarea. Ei:

– Ce număr avea? Haideți, circulați, noi aicea suntem ocupați, luăm niște măsuri, aicea!

[textul reprodus fidel]

Mă retrag în parcarea clădirii în care aveam treabă, foarte aproape de intersecție. Și când ajung sus ce-mi văd ochii pe geam? Convoiul acela trecea prin intersecție, agale, iar polițiștii erau acolo să ia măsuri de limitare a traficului astfel încât să treacă țiganii. WTF?

Stau io și mă-ntreb acu’: convoaiele astea nu-s interzise de Codul rutier? Ba da! Poliția rutieră nu are obligația să fluidizeze traficul? Ba da, iar prin limitările pe care le impunea obținea contrariul. Cine dracu’ e răposatu’ ăla pentru care poliția a desfășurat atâtea forțe? Cum dracu’ să fi politically correct și tolerant și etc. când țiganii încalcă flagrant legile (aici codul rutier) chiar cu sprijinul poliției? Vezi și aici unde tot unu’ d’ăsta e subiectu’, mâncați-aș! În ce obiceiuri creștin-ortodoxe se îngroapă morții cu mici, manele & stuff, toate astea având loc în cimitirul Reînvierea? Fiscu’ unde e? Ăștia din ce ajutoare sociale și-au luat merțanele alea lucioase? Dacă au dric de ce cară mortu’ pe umeri?

Da, sunt rasist – am acest drept. Și știu, mă lupt cu morile de vânt.