Internet Explorer 8

OperaMozilla FirefoxGoogle ChromeInternet ExplorerSafari

Am pus şi eu IE8 (pe desktop, că pe notebook am Ubuntu Linux şi folosesc Firefox 3+). Corect ar fi spus: am făcut update la IE, pentru că browser-ul curent al lui Micro$oft este acum ceea ce trebuia să fie IE7. La prima impresie este un IE7 uşor cizelat şi cu ceva mai multe opţiuni. Şi, parcă, o idee mai rapid decât concurenţa. Dar nu sunt foarte sigur de rapiditate, pentru că portabilul meu este puturos în comparaţie cu desktop-ul. Pe Win prefer Opera, de foarte mulţi ani. Nu am avut nici o problemă cu browser-ul norvegian, lăsând de-o parte faptul că banca mea olandeză nu a auzit de Opera, ci doar de IE, Firefox şi Netscape (apropo: mai foloseşte cineva Netscape? Mai rulează pe OS-uri moderne gen Win XP, Vista, Win 7 sau Mac OS X sau Linux cu kernel peste 2.4?).

Revenind la IE8 nu pot decât să-l felicit pentru că randează corect (în sfârșit!) testul Acid2. Dar nu și Acid3. Bine, pe ultimul nu-l trece nici un browser de azi. Punctajul cel mai mare îl scoate Opera 9+ cu 85 din 100, urmat de Chrome cu 75, Safari 3 cu 74 și Firefox 3 cu 71. Internet Explorer 8 abia trece de 50..

De cum l-am instalat, m-am înfipt în Addon Manager de unde am dezactivat toate inutilitățile prezente acolo. Nu m-am lămurit cum e treaba cu Accelerators da’ nici nu o să-mi bat capul prea mult cu asta. N-am avut curajul să mă conectez cu IE8 la nici unul din serviciile de internet banking pe care le folosesc (aici Ubuntu + Firefox au exclusivitate).

A dispărut una din problemele hilare IE8 din perioada beta ca cea semnalată de Piticu.