Invitație ECO de la polițiști

Acu o zi sau două, dau să plec către job. În parcarea blocului (yes, I’m a happy legal owner of a parking spot) lângă Megane al meu tocmai intrase un Pasat d’ăla caravan, de poliție. De fapt, nu lângă, ci aproape lipit de Megane. În interiorul Pasatului, pe locul din stânga, un garcea care se minuna că în măiestria sa de specialist în executarea de parcări cu fața, dintr-o mișcare, nu s-a frecat de mașinile între care a intrat. Dar având în vedere afinitatea lui pentru mașini franțujești, parcase foarte aproape de a mea (cca 5 cm) și nu putea să iasă și să-și admire performanța. Din dreapta, însă, a coborât un coleg d’al ăstuia. Și-l abordez politicos:

– Nu vreți, vă rog, să parcați mașina mai drept și echidistant astfel încât să pot intra și eu în a mea? În timp ce îmi exprimam eu rugămintea el ajunge în fața mașinii mele și zice, uitându-se la ecusonul de parcare de la job:

– Auzi? Voi ăștia de la Realitatea-Cațavencu nu sunteți mai ecologiști, așa? De ce nu mergi tu cu autobuzul, ha? Aproape interzis de replica primită, i-o trântesc pe același ton:

– Auzi? Știi care e ghinionul tău? Noi ăștia de la R/C umblăm mereu cu un repertofon deschis în buzunar!…

– Marine! Scoate bă mașina și îndreapt-o nițel să poa’ să plece domnu’!