harta Drumul Taberei - Favorit - Moghioros

Păcăleala RATB: grevă spontană și alte chestii din trafic

RATB ne-o trage serios, pe bune – nu e păcăleală, cu o grevă spontană. Nu comentez că protestul este mai mult sau mai puțin justificat / moral / legal. Dar orașul este paralizat. Nu total, pentru că se simte absența elefanților (autobuze, troleibuze și tramvaie) pe străzi, iar în multe zone se circulă smooth chiar dacă sunt mai multe mașini în trafic. Mi-am dus mândra la birou (hm, aproape de birou că n-am mai ajuns…). Traseul în mare arată cam așa: Lizeanu, Viitorului, Eminescu, Dacia/Dorobanți, Romană, Prelungirea Dacia, Mircea Vulcănescu, Cotroceni, Apaca, Drumul Taberei, Valea Oltului, Prelungirea Ghencea. Aproximativ 13 km care se pot parcurge între 40 de minute (în condiții de trafic foarte lejer) și 90 de minute dacă e mai aglomerat (plouă, ninge etc.). Azi, în mod nesperat, am trecut de dopul Eminescu – Romană foarte ușor, am urcat repede Cotrocenii și în cca. 20 de minute am ajuns la Favorit (în Drumul Taberei).

harta Drumul Taberei - Favorit - MoghiorosAici s-a rupt filmul. Sau s-a înfundat traficul. Nu am înțeles de ce…

Pur și simplu, de la complexul Favorit și până la Moghioroș (intersecția Drumului Taberei cu str. Brașov), adică vreo 800 m, am făcut (stat, ascultat Guerrilla de dimineață) mai mult de 30 de minute.

După asta, până am ieșit pe Prelungirea Ghencea am mers binișor dar aici iar s-a înfundat. Am lăsat mândra la vreo 250 m de destinație și am întors spre casă. Și dau de inteligenții ăștia:

[youtube qGpljyjXkXg]

Acolo unde traficul era gâtuit de obicei de autobuze au apărut tractoare cu remorcă:

[youtube Byjq7RBhUHE]

La întoarcere, în timp ce așteptam la semafor pe Vulcănescu, a apărut și Dorel cu basculanta. Acroșase un copac ce îndrăznise să stea mai aplecat peste carosabil.

[youtube kXnM2x7wIJI]