Vehicul parcat ilegal: va fi ridicat sau nu?

Ieri, un SUV (ce altceva?) parcase în alveola stației RATB Făinari de pe Calea Moșilor. Adică parcase ilegal. Ei bine, cât era mașina asta acolo, trece un echipaj al poliției comunitare. Oprește, face fotografii, cheamă o platformă, și se apucă să facă procesul verbal. Vine platforma, mașina e ridicată pe platformă dar… Apare proprietăreasa! Scandal! Lacrimi! Amenințări! Tărăboi! Tipa duce muncă de convingere cu echipajul.

Reușește, semnează ceva, mașina îi este coborâtă și pleacă cu mașina personală.

Acu, stau și mă întreb: nu zice codul rutier completat de o hotărâre a primariei că vehiculele staționate / parcate ilegal SUNT ridicate și transportate la un garaj de unde proprietarul / șoferul o poate ridica DUPĂ achitarea amenzii contravenționale ȘI a taxelor de ridicare, transport și depozitare?

Mulțumesc Anamariei pentru fotografii.

Later edit: cât timp se întâmplau astea, alte trei platforme ridicau câte o mașină parcată în alveolă și alți șoferi își „extrăgeau” din alveolă mașinile. Nu ar trebui ca echipajul de poliție să se ocupe întâi de amendarea tuturor contravenienților și abia apoi să cheme platformele de ridicare?