Tineri copăcei

Aşa cum am zis, am fost să plantăm câţiva copăcei la Sudiţi, Ialomiţa. Și dacă nerăbdarea copiilor de a ajunge la „păduea pe cae o fasem pentu Bambi si ca să avem ael culat și hâtie ca să desenăm” sau încăpățânarea lor de nu se deplasa pe jos de la locul de parcare și până la lotul în care se plantau copacii anunțau un fiasco, ei bine, odată ajunși acolo abia reușeam să-i stăpânim să nu cumva să lovească pe cineva cu cazmalele pe care le înșfăcaseră mândri de pe marginea parcelei. Am săpat câte o groapă pentru copăcelul fiecăruia, am înfipt patru frăsinei și i-am botezat cu numele noastre. Acum, însă, problema lui Sebi era: „Da’ cine udă copăsseii, Tati?” N-a primit răspuns deși s-a dus să întrebe chiar unul din pădurarii prezenți acolo. Poze, mai jos:

[galerie foto eliminată pentru respectarea vieții private a subiecților din imagini]

Au fost și părți nasoale în ce privește organizarea. Eu n-am nici o problemă cu mersul pe jos, da’ să mergi cca 1.5km pe jos cu doi copii mici de la parcare și până la „plantație” e neplăcut, mai ales când VIP-uri sau niște loaze de baroni locali sau deputați ridicau praful de pe drum în mașinile lor. De fapt nu-s ale lor, că-s din ban public.

Partea faină, care a ușurat mult săpatul gropilor a fost că pământul era afânat pentru că terenul a fost arat și nivelat înainte. Astfel de acțiuni verzi ar trebui să fie mai dese și mai mult mediatizate. Mediatizate în sensul în care populația este informată despre locul și data desfășurării evenimentului. Și poate în felul ăsta pot fi cooptate mai multe companii să susțină acțiuni Eco dar și populația poate fi mobilizată să participe.

Săptămâna viitoare, duminică 22 martie, acțiunea continuă la Dăbuleni, Dolj. Deși, ca și azi, e un eveniment pus la cale de Realitatea-Cațavencu și Petrom, poate participa oricine dorește.